19 Feb 2013

 • Acest stil porneste de la William Morris, designer si poet, fiind dezvoltat ulterior de catre Philip Webb, arhitect si pictorii Edward Burne Jones si Ford Madox Brown.

  Arts & Crafts influenteaza arhitectura, artele decorative si designul interior, prin formele simple inspirate din stilurile medievale. Se pune accent indeosebi [e materiale originale, economie si traditie.

  Ca si surse de inspiratie sunt intalnite modelele traditionale din satele Marii Britanii, natura, fauna, flora.
  In aceasta perioada se credea ca trebuie sa existe un echilibru intre ornamente si obiectele ornate astfel incat de foarte multe ori obiectele erau nefinisate pentru a evidentia materialul folosit si pentru creearea unui efect rustic.

  Prin stilul Arts & Crafts se incearca eliberarea interioarelor de greutatea decoratiilor si a mobilierului prezente in stilul Vicorian.

  Noutati: aparitia meselor inalte si simple pe format rotund, tapetul cu insertii florale, vaze din ceramica pictate manual, vitraliile, tablouri luminoase cu rame subtiri, faianta si gresia pictate pentru baie si bucatarii, canapele si fotoliile tapitate cu piele.

  Pentru luminozitate unele piese de mobilier sunt vopsite in auriu.
  Lemnul cel mai des utilizat in aceasta perioada este stejarul, brun sau roscat.

Info Centru

Mobilier din lemn masiv Mobila din lemn masiv exprima eleganta si rafinament. Totodata ofera un confort deosebit, creeand o atmosfera exclusivista, fie ca este vorba despre mobila pentru casa sau pentru birou sau pentru spatii publice . Din lemnul masiv se pot fabrica diverse tipuri si piese de mobilier : mobilier pentru spatii publice , mobilier pentru restaurante ,...