07 Dec 2012

 • Castelul Pelisor este un castel de mici dimensiuni, dispune de 99 de camere, unde atat mobilierul cat si decoratiunile interioare, indica un spatiu rezidential, intreg catelul fiind amenajat drept o resedinta princiara, purtand amprenta personalitatii puternice a reginei Maria.

   

  Holul de onoare este lambrisat cu lemn de stejar.
  Dormitorul de aur este decorat cu mobila sculptata in lemn de tei aurit, designul si ideile fiind ale reginei.

  Biroul acesteia a fost amenajat tot dupa propriile sale idei, iar peretii Camerei de aur sunt decorati cu frunze de ciulini.

   

  Principalele incaperi ale Pelisorului sunt:

  Holul de onoare este lambrisat cu casetoane din lemn de stejar, rafinat prin simplitate si eleganta.

   

  Biroul regelui Ferdinand impune prin sobrietate. Din garnitura mobilierului in stilul neorenasterii germane, se detaseaza biroul din lemn de nuc, placat cu trei panouri sculptate care infatiseaza castelele Peles, Pelisor si Foisor.

   

  Dormitorul de aur este mobilat cu piese realizate in anul 1909 in cadrul Atelierelor de Arte si Meserii de la Sinaia, designul si ideile apartinand reginei. Sculptate in lemn de tei, aurite, ele poarta in decoratie antrelacul de inspiratie celtica si elementul zoomorf bizantin, interpretat in maniera Artei 1900.

   

  Biroul reginei Maria, amplasat intr-un interior impodobit cu coloane brancovenesti si un camin specific interioarelor romanesti, cuprinde un mobilier conceput de catre aceasta. Scaunele si masa pentru corespondenta sunt decorate cu simbolurile Mariei, crinul si crucea gamata.

   

  Camera de aur, incaperea pivot a palatului, este deosebita ca decoratie. Peretii din stuc aurit poarta frunze de ciulini. Mobilierul decorat cu elemente celtice si bizantine este pus in valoare si de luminatorul cu forma unei cruci celtice de pe plafon.

Info Centru

Mobilier din lemn masiv Mobila din lemn masiv exprima eleganta si rafinament. Totodata ofera un confort deosebit, creeand o atmosfera exclusivista, fie ca este vorba despre mobila pentru casa sau pentru birou sau pentru spatii publice . Din lemnul masiv se pot fabrica diverse tipuri si piese de mobilier : mobilier pentru spatii publice , mobilier pentru restaurante ,...