11 Dec 2012

 • Simplu, dar complicat, in acelasi timp, stilul indian nu este potrivit pentru toata lumea. Necesita o investitie destul de mare, multa imaginatie si talent in design-ul interior.

  Daca vrei sa iti mobilezi si sa iti decorezi casa in stil indian, trebuie sa adopti cateva reguli de baza. In primul rand, camera trebuie sa fie luminata si curata.
  Mobila in stil indian se caracterizeaza prin culori inchise, negrul intens fiind culoarea cea mai des intalnita, dar se poate folosi si maro inchis, rosiatic sau tonuri de bej.
  Obiectele de mobilier tipic indiene sunt adevarate opere de arta, realizate din lemn masiv, exotic – abanos, mahon, rattan, sculptate cu detalii fine si complicate sau incrustate cu modele din imitatie de fildes, aur sau sidef. Suprafata este intotdeauna lustruita sau lacuita.

  Este un stil simplu deoarece intr-un interior indian nu vor exista niciodata acesorii la moda, trendy, materiale moderne sau combinatii sofisticate, totul este realizat cu ceea ce ofera natura. Pe de alta parte varietatea de texturi si detaliile complexe fac o camera indiana sa para incarcata si complicata.

  In privinta accesoriilor sunt preferate statuetele din lemn ce reprezinta zei sau scene din viata cotidiana, vasele din lut si flori naturale. Pana si veiozele sunt realizate din acelasi material cu abajur din rachita sau bambus. Si borcanele cu condimente pot deveni accesorii pentru camera de zi. O camera indiana este plina de accesorii cu forme, culori si texturi variate, de unde vine si senzatia de complicat, de prea plin.
  Pernele/ pernutele reprezinta un accesoriu aparte care nu poate lipsi dintr-o astfel de casa. Canapeaua, fotoliile, patul, scaunele, taburetii, toate pot fi decorate cu pernute multe, in culori variate, cu detalii aurii.

  Intr-un dormitor indian piesa de rezistenta este patul. Acesta va fi intotdeauna mare, realizat din lemn masiv, sculptat cu detalii complicate.
  Alaturi de el vom gasi lada de zestre, care daca nu este folosita in scopul in care a fost creata, se va folosi pentru depozitare, dovedindu-se foarte utila.
  Paravanul este un element care nu lipseste dintr-un dormitor indian, fiind sculptat cu detalii mici, o aluzie la bunul gust exotic, un leitmotiv al discretiei feminine.

Info Centru

Mobilier din lemn masiv Mobila din lemn masiv exprima eleganta si rafinament. Totodata ofera un confort deosebit, creeand o atmosfera exclusivista, fie ca este vorba despre mobila pentru casa sau pentru birou sau pentru spatii publice . Din lemnul masiv se pot fabrica diverse tipuri si piese de mobilier : mobilier pentru spatii publice , mobilier pentru restaurante ,...