29 Nov 2012

 • Mobilierul din lemn masiv este o investitie pe termen lung dar aduce un plus de valoare incaperilor unde este prezent.
  Pentru a va asigura ca acesta va rezista in timp si isi va pastra valoarea este important sa va asigurati ca este lucrat dintr-un lemn pretios.
  Exista diferite tipuri de lemn ce sunt folosite pentru fabricarea mobilierului si fiecare dintre acestea prezinta caracteristici diferite.

  Iata cateva informatii utile despre lemnul masiv:

   

  Lemnul de stejar este lemn pretios, de calitate superioara, mai ales daca este uscat corespunzator si sunt respectati toti pasii tehnologici in procesul de prelucrare. Lemnul de stejar uscat natural, avand peste 12 ani vechime, este scump, fiind folosit pentru segmentul "luxury": mobila de lux, iahturi de lux, constructii de lux, etc.

  Timp de doua secole, lemnul de stejar, a fost utilizat cu mult succes in dezvoltarea cailor ferate; Ulterior s-a inceput procedura de inlocuire a traverselor din stejar, conform noilor tehnologii de transport.


  Lemnul de stejar
  , este cel mai des folosit in fabricarea mobilierului de calitate superioara, deoarece prezinta o serie de avantaje importante: este un lemn foarte dens si rezistent, prezinta o rezistenta naturala impotriva putrefactiei si atacului insectelor.

  Lemnul de nuc este un lemn greu, inchis la culoare, foarte rezistent, fin si pretios. Ca in cazul lemnului de stejar, si lemnul de nuc este utilizat pentru segmentul "luxury": mobila de lux, piese de lux in amenajari, elemente speciale sau ornamente in realizarea iahturilor de lux, in confectionarea de casete scumpe pentru bijuterii, etc.

   

  Deoarece brazii cresc foarte drepti si foarte inalti, lemnul acestora se foloseste in special in constructii dar si la fabricarea mobilei.

  Scaunele realizate din lemnul de brad sunt foarte bine facute adica sunt robuste, un fel de fotolii din brad, sunt calde si nu li se misca deloc piciorele.

   

  Lemnul de mahon se remarca prin frumusetea sa dar si prin rezistenta in timp, avand o culoare bruna-rosiatica. Alegerea mobilierului din lemn de mahon este o investitie inspirata! Caracteristici similare prezinta si lemnul de cires care este considerat un material pretios.

   

  Lemnul de artar prezinta texturi foarte interesante si din aceasta cauza acest tip de lemn este utilizat pentru mese si rafturi sau alte piese de mobilier in care se pot observa texturile complicate. Este un lemn de culoare alba, foarte tare, rezistent.
  Mobilierul realizat din acest tip de lemn este costisitor si se integreaza in incaperi somptuoase.

   

  Lemnul de pin se utilizeaza foarte des in industria de confectionare a mobilierului pentru casa. Este deschis la culoare dar prezinta si pete sau cioturi mai inchise la culoare. Este un lemn care se prelucreaza usor si din acest motiv este foarte des folosit si preferat de catre fabricantii de mobilier din lemn.

  Mobilierul din lemn de pin este mai economic si poate fi vopsit sau lacuit foarte usor.

Info Centru

Mobilier din lemn masiv Mobila din lemn masiv exprima eleganta si rafinament. Totodata ofera un confort deosebit, creeand o atmosfera exclusivista, fie ca este vorba despre mobila pentru casa sau pentru birou sau pentru spatii publice . Din lemnul masiv se pot fabrica diverse tipuri si piese de mobilier : mobilier pentru spatii publice , mobilier pentru restaurante ,...