21 Dec 2012

 • Stilul Cromwellian urmeaza dupa stilul Jacobean purtand aceasta denumire dupa Oliver Cromwell, cel care a condus victoria parlamentarilor asupra monarhiei in Anglia.

  Este un stil simplu, strict, patrat potrivindu-se perfect cu vremurile din avea perioada.

  Se foloseste lemnul din cires, fag si stejar si tapiteria din piele.
  Decoratiile cele mai des intalnite sunt in forma de diamant si semiluna, carapace de broasca testoasa.

  Scaunele nu mai simbolizeaza bogatia si puterea, devin bunuri utilizabile de catre toti oamenii.
  Mobila are un aspect ascutit, unghiular, fara artificii si decoratii de lux. De asemenea sculpturile sunt rar intalnite. Reapar piesele strunjite, mai ales la picioarele scaunelor. Singurul ornament intalnit la aceste picioare este cel de "bobina". Acest model de scaun a fost considerat ca unul dintre cele mai comode din istoria mobilei englezesti.


  Finetea si delicatetea care au fost investite in realizarea mobilierului si a pieselor de mobilier marcheaza acest stil si a influentat mai departe productia mobilei.

Info Centru

Mobilier din lemn masiv Mobila din lemn masiv exprima eleganta si rafinament. Totodata ofera un confort deosebit, creeand o atmosfera exclusivista, fie ca este vorba despre mobila pentru casa sau pentru birou sau pentru spatii publice . Din lemnul masiv se pot fabrica diverse tipuri si piese de mobilier : mobilier pentru spatii publice , mobilier pentru restaurante ,...