14 Dec 2012

 • Stilul Elizabethan este denumit dupa regina Elizabeth I a Angliei si Irlandei.
  Stilul Elizabethan absoarbe stilul gotic care domina in perioada stilului Tudor.
  Mobila incepe sa fie produsa pe scara larga, intr-o varietate apreciabila, stejarul ramanad principala optiune.

  Panourile drepte de lemn devin decorate cu gravuri inspirate din fructe, flori, frunze de vita de vie sau ciorchine de strugure.
  Picioarele mobilierului sunt realizate in mare parte cu bulbi, sculptate in partea superioara cu un medalion cu o frunza de acant. Scaunele sunt strunjite sau lambrisate. Paturi mari cu capete sculptate uneori cu baldachin si cu decoratiuni cu bulbi. Paturile cu baldachin deschis din perioada stilului Tudor sunt inlocuite de cele cu baldachin inchis.
  Mesele aveau picioare strunjite cu bulbi pe care se pot observa uneori sculpturi. Picioarele erau unite intre ele de catre scanduri, modalitate convenabila pentru odihnirea picioarelor.

  Era Elizabetana este definita prin stilul propriu, nativ englezesc, maiestria cu care sunt realizate sculpturile si operele extraordinare realizate in aceasta perioada.

Info Centru

Mobilier din lemn masiv Mobila din lemn masiv exprima eleganta si rafinament. Totodata ofera un confort deosebit, creeand o atmosfera exclusivista, fie ca este vorba despre mobila pentru casa sau pentru birou sau pentru spatii publice . Din lemnul masiv se pot fabrica diverse tipuri si piese de mobilier : mobilier pentru spatii publice , mobilier pentru restaurante ,...