28 Jan 2013

 • Intre anii 1714 si 1806, in perioada Georgiana, perioada numita asa datorita conducatorilor ce poarta numele de George, gasim o varietate de stiluri: Adam, Chippendale, Hepplewhite, si Sheraton.

   

  Perioada este recunoscuta pentru inceputul constructiei unei mobile deosebite.
  Britanicii din acea perioada deveneau dn ce in ce mai avuti si mai cultivati, in acest fel dezvoltandu-se si simtul lor pentu frumos si mobilier valoros.

   

  Lemnul de nuc din perioada anterioara este inlocuit de cel de mahon, fiind apreciat pentru duritatea lui, culoarea splendida si fibrele inchise, fiind ideal pentru realizarea mobilei, nu este atacat de viermi si se poate sculpta pana la cel mai mic detaliu.

   

  Ca si motive folosite in aceasta perioada intalnim: frunza de acant, masca de leu sau masca de om, laba cu ghiare, motive liniare grecesti, sul de pergament.


  Acum apare scaunul cu picioare in forma de cabriola, canapeaua, comoda, sifonierul, mesele de joc.

Info Centru

Mobilier din lemn masiv Mobila din lemn masiv exprima eleganta si rafinament. Totodata ofera un confort deosebit, creeand o atmosfera exclusivista, fie ca este vorba despre mobila pentru casa sau pentru birou sau pentru spatii publice . Din lemnul masiv se pot fabrica diverse tipuri si piese de mobilier : mobilier pentru spatii publice , mobilier pentru restaurante ,...