30 Jan 2013

 • Numele stilului este dat de englezul George D. Hepplewhite, tamplar si designer de mobila neoclasica. Acesta este considerat printre cei mai valorosi designeri de mobila, ai Angliei, din secolul al XVIII-lea.

   

  Simplitatea si delicatetea ii caracterizeaza lucrarile.

   

  Stilul Hepplewhite este caracterizat prin forme curbe, decoratiuni incrustate sau pictate, picioare suple si subtiate la capat si piciorul in forma de spada.

   

  Este utilizata o sculptura delicata, rafinata, favoritele lui Happlewhite fiind mahonul si satinwood-ul.
  Mobila realizata de acesta este simpla cu proportii bine calculate, linii elegante, delicate.

   

  Caracteristicile distinctive ale acestui stil sunt: spatarele scaunelor realizate din inimi interclasate, piele si forme de roti. Sunt utilizate insertiile de lemn sub forma de dungi de alta culoare.

   

  La mare cautare de catre colectionari sunt piesele mici, masutele, seminee, cutii pentru cutite sau cutiile pentru ceai.

Info Centru

Mobilier din lemn masiv Mobila din lemn masiv exprima eleganta si rafinament. Totodata ofera un confort deosebit, creeand o atmosfera exclusivista, fie ca este vorba despre mobila pentru casa sau pentru birou sau pentru spatii publice . Din lemnul masiv se pot fabrica diverse tipuri si piese de mobilier : mobilier pentru spatii publice , mobilier pentru restaurante ,...