18 Dec 2012

 • Incepe odata cu urcarea pe tron a regelui James I in anul 1603.
  Fata de perioada anterioara se observa o schimbare graduala, utilizandu-se un stil mai putin ornamentat, cu sculpturi mai plate.
  Picioarele meselor devin mai drepte, pierzandu-si stunjirile de tip bulbi. Tipice pentru aceasta perioada sunt picioarele strunjita spiralate, tapiteriile pentru mobilier si culorile care sunt folosite la pictarea mobilierului capata o deosebita importanta.

  Scaunele sunt solide realizate din lemn de stejar masiv, avand pe spate fixate in cuie de aur sau argint materiale textile sau piele, uneori cu franjuri care atarnau.

  Mobila continua traditia stilului Elizabethan, se pastreaza stilul viguros, de constructii solide. Suprafata mobilierului este ceruita pentru a proteja lemnul.

  Nou in aceasta perioada este aparitia mesei cu picioare tip "poarta".

  Stilul Jacobean este recunoscut pentru aspectul tridimensional al decoratiunilor. Lemnul este adanc sculptat iar elementele care ies in evidenta (picioare de masa, scaun) erau accentuate.

Info Centru

Mobilier din lemn masiv Mobila din lemn masiv exprima eleganta si rafinament. Totodata ofera un confort deosebit, creeand o atmosfera exclusivista, fie ca este vorba despre mobila pentru casa sau pentru birou sau pentru spatii publice . Din lemnul masiv se pot fabrica diverse tipuri si piese de mobilier : mobilier pentru spatii publice , mobilier pentru restaurante ,...