25 Jan 2013

 • Queen Anne este stilul care incepe in anul 1702. Mobila acestui stil este simplista, eleganta si de o finete aparte fiind considerata cea mai frumoasa mobila baroc din Anglia.
  Acest stil marcheaza punctul in care mobilierul englezesc capata un stil aparte fata de mobila de pe continent si poate concura in mod egal cu aceasta.


  Liniile gratioase devin prezente in defavoarea sculpturii, care se foloseste din ce in ce mai putin.
  Cel mai utilizat lemn este cel de nuc, dar se mai folosea si artarul si ciresul. Lacul ramane popular de-aici inainte.

   

  Principalele trasaturi ale mobilierului din aceasta perioada sunt: linii feminine, dimensiuni mici, proportii bine echilibrate, ornamentatii putine, picioarele in forma de cabriola si formele in S.
  Tot acum apar scrinul, vitrina, coltarul, fotoliul si biblioteca.

   

  Scaunele acestui stil sunt bine cunoscute iar modelele se mai folosesc si in prezent. Acestea se contureaza elegant, spatarul "curge" spre picioare parand sa fie din acceasi bucata. Dispar stinghiile care unesc picioarele in forma de cabriola.
  Intarsia este inlocuita cu decoratiuni sculptate fin iar tabliile se produc din scandura de nuc prin intersectarea liniilor fibrei.

Info Centru

Mobilier din lemn masiv Mobila din lemn masiv exprima eleganta si rafinament. Totodata ofera un confort deosebit, creeand o atmosfera exclusivista, fie ca este vorba despre mobila pentru casa sau pentru birou sau pentru spatii publice . Din lemnul masiv se pot fabrica diverse tipuri si piese de mobilier : mobilier pentru spatii publice , mobilier pentru restaurante ,...