18 Feb 2013

 • Stilul Victorian este caracterizat prin sculpturi complexe, ornamente capricioase si finisaje inchise la culoare.
  Acest stil s-a dezvoltat pe baza influentelor gotice.
  Este o perioada importanta, stilul purtand numele reginei Victoria si marcand startul industriei de mobila. Este pentru prima data in istorie cand mobilierul trebuie sa satisfaca cerintele si dorintele clientului, punandu-se accent pe confort.

  Lemnul utilizat este mahonul, nucul, stejarul si lemnul de bambus.  
  Materialele textile folosite la alcatuirea mobilierului sunt catifeaua si damasc, avand culorii puternice: rosu, verde si vinetiu.
  Fetele meselor sunt din marmura sau lemn imitand marmura.

  Mobila stilului Victorian capata o alura impunatoare, devine rotunjita cu ornamente ample iar picioarele drepte sunt inlocuite de cele strunjite.

  Din punct de vedere al designului interior, in stilul victorian intalnim: mobilier masiv, draperii grele, tablouri cu nuante inchise, seminee si lustre mari in stil gotic sau rococo.

Info Centru

Mobilier din lemn masiv Mobila din lemn masiv exprima eleganta si rafinament. Totodata ofera un confort deosebit, creeand o atmosfera exclusivista, fie ca este vorba despre mobila pentru casa sau pentru birou sau pentru spatii publice . Din lemnul masiv se pot fabrica diverse tipuri si piese de mobilier : mobilier pentru spatii publice , mobilier pentru restaurante ,...